Bij een mooi eerlijk stuk rundvlees van de barbecue, hoort een simpele, eerlijke saus. Chimichurri is dan eigenlijk altijd wel een goede aanrader. Je kunt Chimichurri in heel veel varianten maken, maar hieronder geef ik je een simpel basisrecept. Dit recept is dus zeker niet exact. het lekkers is de chimichurri als je hem een dag vantevoren klaarmaakt.

Chimichurri
Argentijse steaksaus met kruiden, knoflook en peper
Ingrediënten
- 1 Mok Verse Bladpeterselie Fijngehakt
- 0,5 Mok Verse Oregano Fijngehakt
- 3 tenen Knoflook Fijngehakt
- 1 st Spaanse peper Fijngehakt, naar smaak
- 1 dl Olijfolie Extra vierge
- 4 el Wijn- of Ciderazijn Wat je lekker vindt en naar smaak
- peper en zout Naar smaak
Instructies
- Fijgehakte Peterselie, Oregano, Knoflook en Peper in een schaal doen.
- Olijfolie toevoegen tot je een massa krijgt die soepel door te roeren is.
- Appelciderazijn of een andere lekkere azijn toevoegen naar smaak.
- Verder op smaak brengen met peper en zout.
Notities
Chimichurri smaakt kruidig, licht peperig en friszuur tegelijk. gebruik je smaakpapillen en bedenk dat een beetje toevoegen makkelijker gaat dan iets eruit proberen te halen...