post

 

Om de garing van grote stukken vlees in de gaten te houden, is een kerntemperatuurmeter erg prettig. Zo’n thermometer in een beetje huishoudzaak, voor een paar euro verkrijgbaar en voldoen prima.

Het kan echter altijd beter, mooier en handiger (en zei ik al: duurder…?). Daar komt de Maverick ET-732 Dual Remote thermometer om de hoek kijken. Deze heeft de mogelijkheid om twee sensoren aan te sluiten. Met de ET-732 kun je dus de roostertemperatuur en de kerntemperatuur van je gerecht in de gaten houden. Of alleen de kerntemperatuur van twee gerechten, net wat je wil. Gloeiendekolen gebruikt hem tegenwoordig zelfs bij zijn jaarlijks terugkerende project van de Weihnachtstolle om te bepalen of deze  gaar is.

Maar wacht, er is meer…

De sensoren worden namelijk aangesloten op een basisstation, dat je bij de barbecue plaatst. Zeker bij langdurende barbecue sessies met groot vlees, is het dan reuze handig dat je de temperaturen in de gaten kunt houden op de draadloze ontvanger. Deze maakt gebruik van radiogolven, in plaats van wifi of bluetooth, wat een veel stabieler verbinding geeft en een groter bereik van zo’n 100 meter.

Gloeiendekolen heeft de Maverick nu een klein jaartje in gebruik. Deze thermometer geeft een hoop rust, omdat je gewoon kunt zien hoe het met de temperatuur van je barbecue en je gerecht staat. 1 belangrijke tip is echter wel: bewaar de handleiding. De onnavolgbare knoppencombinaties die je nodig hebt om de temperaturen in te stallen onthoud je echt nooit! Aan de andere kant: als je weet welke temperaturen je nodig hebt maakt het niet uit waar hij op ingesteld staat. Dan zet je het alarm uit en hou je hem gewoon in de gaten… Verder houdt de Maverick zich uitstekend. Het basisstation heeft ook al in de regen gehangen en is in aanraking geweest met de gloeiend hete barbecue zonder enige zichtbare of merkbare gevolgen. Een de batterijen zijn pas éénmaal vervangen. Een blijvertje dus!

 

 

 

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.