post

Met een lekker stuk buikspek kun je eigenlijk nooit de mist in gaan. Zoals dit heerlijke recept voor Walchers Gildenspek laat zien. Is dit het echte Zeeuwse spek? Daarover zijn hele discussies op internet te vinden. Maar lekker is het wel: Licht pikant en kruidig. Een heerlijk stukje spek voor op brood, bij de erwtensoep of gewoon bij de borrel!

Walchers Gilden Spek

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 33 minuten
Porties 1 kilo

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Buikspek zonder zwoerd
  • 30 gram Kipkruiden Pikant Verstegen
  • 5 el Ketjap Manis
  • 2 el Water
  • 1 tl Worcestershiresauce
  • 8 gram Colorosozout
  • tl Mild paprikapoeder naar smaak, begin eerst zonder!

Verdere benodigdheden

  • Rookhout naar smaak
  • Kernthermometere

Instructies
 

  • Snij het buikspek in gelijke, vierkante stukken en prik het in met een vork om de marinade rondom goed in te laten trekken.
  • Meng de overige ingrediënten goed door elkaar om de marinade te maken.
  • Doe het vlees en marinade in een afsluitbare Ziploc zak en verdeel de marinade goed rondom het spek. Vacumeren werkt ook prima.
  • Bewaar het vlees drie dagen in de koelkast om de marinade goed in te laten trekken. Draai en kneed de zak elke dag voorzichtig om de marinade goed verdeeld te houden.
  • Maak de barbecue klaar voor indirect grillen op 165 C
  • Voeg het rookhout toe als de barbecue op temperatuur is en leg het vlees op het rooster, weg van het vuur. Steek de Thermometer in het dikste gedeelte van het vlees.
  • Laat het vlees bij 165 C garen tot een kerntemperatuur van 72 graden is bereikt.

Notities

Ook deze bewerking van het recept is weer afkomstig van de bbq-nl.com site van Noskos. Het origineel vind je hier: http://www.bbq-nl.com/2014/04/walchers-gilden-spek.html

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.