Bacon Jam met Drambuie, Honing en Rozemarijn
Bacon Jam met Drambuie, Honing en Rozemarijn
Bacon Jam met Drambuie, Honing en Rozemarijn
Geen reacties op Bacon Jam met Drambuie, Honing en Rozemarijn

Zoekend naar een bacon recept, zag ik in ineens “Bacon Jam” voorbijkomen. Alleen de naam maakte mij al nieuwsgierig. Nadere onderzoek wijst uit dat ik de Bacon Jam hype met een paar jaar gemist heb, maar dat geeft niet Op internet zijn vele recepten te vinden waaronder zelfs eentje van Martha Stewart. Zij maakt de Bacon Jam met bourbon en maple syrup, maar ik zat zelf aan een beetje meer Europees tintje te denken en paste het recept aan tot deze variant. Ik ben er blij mee!

Bacon Jam met Drambuie, Honing en Rozemarijn
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
0.5 kilo 30 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
0.5 kilo 30 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Bacon Jam met Drambuie, Honing en Rozemarijn
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
0.5 kilo 30 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
0.5 kilo 30 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Porties: kilo
Instructies
  1. Snijdt de plakjes spek in reepjes van een halve centimeter
  2. Meng de overige ingrediënten, behalve de rozemarijn, sjalotten en knoflook, alvast door elkaar en probeer de suiker zo veel mogelijk op te lossen.
  3. Bak de helft spek in een pan met dikke bodem langzaam uit op een niet te hoog vuur tot het net niet krokant is maar wel bruin.
  4. Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op een bordje met een stuk keukenrol. Maak de pan schoon en bak ook de andere helft van het spek op dezelfde manier uit.
  5. Giet, als de tweede batch spek uit de pan is, het spekvet af zodat er ongeveer een eetlepel vet achterblijft.
  6. Fruit de sjalotten en knoflook een paar minuten zachtjes in het spekvet tot ze zacht zijn.
  7. Voeg het Drambuie/Kruidenmengsel en het takje rozemarijn toe en laat dit zachtjes een minuut of 5 zachtjes pruttelen.
  8. Voeg het spek toe en laat het geheel nog een minuut of 10 zachtjes inkoken tot je de vloeistof stroperig begint te worden.
  9. verwijder de rozemarijn en doe het mengsel in een keuken. Gebruik de pulse stand om het mengsel de gewenste structuur te geven.
  10. Laat de Bacon Jam minimaal een uur in de koelkast afkoelen in een luchtdicht bakje. De Jam moet zo een week of 3 vier houdbaar blijven.
Deel dit Recept

About the author:

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top