Diamanthaas, simpel en snel
Diamanthaas, simpel en snel
Diamanthaas, simpel en snel
Reacties uitgeschakeld voor Diamanthaas, simpel en snel

Een heerlijk mals stukje rundvlees, afkomstig tussen de schouderbladen van de koe. De Diamanthaas of Jodenhaas is minder bekend dan andere steaks, maar daardoor ook minder prijzig, maar zeker niet minder smakelijk.

zoals wel vaker met biefstuk, heeft de Diamanthaas niet veel meer nodig dan peper, zout en een beetje aandacht bij de bereiding.

Diamanthaas
Diamanthaas, simpel en snel
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 10 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 10 minuten
Diamanthaas
Diamanthaas, simpel en snel
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 10 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 10 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Maak je barbecue klaar voor indirect grillen met twee temeperatuurzones. De temepartuur van de barbecue mag goed heet zijn, boven de 200C.
  2. De Diamanthaasjes zijn over het algemeen al schoongemaakt. Spoel ze af met koud water en dep ze droog met keuekapapier. Loop de Diamanthaasjes nog even na op achtergebleven vliesjes en losse stukjes vlees en verwijder deze waar nodig
    Diamanthaas
  3. Bestrijk de Diamanthaasjes licht met Olijfolie en bestrooi ze licht met zout en peper. Je kunt hier uiteraard variëren met bijvoorbeeld chili olie en chipotlepoeder. Net wat je lekker vind. Zelf probeer ik de smaakmakers te gebruiken als ondersteuning voor de smaak van het vlees.
  4. Grill de Diamanthaasjes ca 2 minuten per zijde, direct boven de kolen zodat ze een mooi bruin korstje krijgen.
  5. Leg vervolgens de Diamanthaasjes weg van het vuur en sluit het deksel van de barbecue. Laat ze nu garden tot ze een kerntemperatuur van 55C bereiken.
  6. Als de kerntemperatuur bereikt is, haal je de Diamanthaasjesvan de barbecue en verpak je ze in aluminiumfolie. Laat ze 10 minuten rusten zodat de vleessappen de gelegenheid krijgen om zich in het vlees te verdelen.
  7. Snijdt de Diamanthaasjes in dunne plakjes, schuin op de draad. De draad loopt over de lengte van het haasje. Door schuin op de draad te snijden krijg je wat langere plakjes, perfect voor bijvoorbeeld een steak sandwich.
    Diamanthaas
Deel dit Recept

About the author:

Back to Top