Pasta Carbonara (met je zelfgerookte bacon)
Pasta Carbonara (met je zelfgerookte bacon)
Pasta Carbonara (met je zelfgerookte bacon)
Reacties uitgeschakeld voor Pasta Carbonara (met je zelfgerookte bacon)

Hoe kom je van je voorraadje zelfgerookte bacon af. Nou heel simpel: In een goede Pasta Carbonara.

Één van mijn favoriete kookboeken, wat ik al sinds het begin van de jaren 90 heb is Marcella Hazan’s “Essentials of Classic Italian Cooking”. Een kloeke bijbel (zonder plaatjes!) met fantastische gerechten uit de italiaanse keuken. Dit juweeltje is tegenwoordig nog steeds verkrijgbaar!

Het recept dat ik daaruit inmiddels uit mijn hoofd ken is de heerlijke en o zo simpele Pasta Carbonara. Het recept van Marcella gebruikt pancetta, maar blijkt uitstekend te smaken met zelfgemaakte Bacon of, nog beter: je eigen Maple Cured Bacon. Daar had je nog een voorraadje van in de vriezer, toch?

 

Pasta Carbonara
Recept Afdrukken
Een snel, eenvoudig en heerlijk pastagerecht. En voor de duidelijkheid: in een echte Carbonara zit géén room! onderstaand recept is op kleine onderdelen aangepast: het originele recept is voor spaghetti, maar zelf geef ik de voorkeur aan fusili omdat daar de saus beter aan blijft hangen.
Porties Prep Tijd
6 Personen 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
6 Personen 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Pasta Carbonara
Recept Afdrukken
Een snel, eenvoudig en heerlijk pastagerecht. En voor de duidelijkheid: in een echte Carbonara zit géén room! onderstaand recept is op kleine onderdelen aangepast: het originele recept is voor spaghetti, maar zelf geef ik de voorkeur aan fusili omdat daar de saus beter aan blijft hangen.
Porties Prep Tijd
6 Personen 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
6 Personen 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: Personen
Instructies
  1. Breng een grote pan water aan de kook voor de pasta. Zout toevoegen hoef tniet per sé: door de kaas en de bacon ordt de saus waarschinlijk al zout genoeg. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en proef vervolgens of deze gaar genoeg is naar je smaak.
  2. Snij de pancetta/bacon in fijne reepjes. Kneus de knoflooktenen met je mes en verwijder de schillen Doe de olijfolie in een koekenpan en verhit deze op een middelhoog vuur
  3. Bak de knoflooktenen ca 2 minuten tot ze een mooie donkere goudbruine kleur hebben en haal ze daarna uit de pan. Voeg de Pancetta/baconreepjes toe en laat ze zachtjes uitbakken tot ze een beetje knapperig worden aan de randjes. Voeg dan de wijn toe en laat deze 2 minuten meekoken. Haal daarna de pan van het vuur.
  4. Klop in een grote schaal de eieren los met de kaas, peterselie en flink wat gemalen zwarte peper.
  5. Giet de pasta af en meng deze direct door het kaas/eimengsel. Mocht de pan met Pancetta/Bacon al wat langer uit staan: verhit deze nog even snel en mengdaarna de inhoud vervolgens ook door de pasta. Garneer met nog wat perterselie en kaas en serveer direct.
Deel dit Recept

About the author:

Back to Top