Ga terug
Diamanthaas

Diamanthaas, simpel en snel

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 40 min
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 4 st Diamanthaas grootte naar behoefte
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 el Olijfolie

Instructies
 

  • Maak je barbecue klaar voor indirect grillen met twee temeperatuurzones. De temepartuur van de barbecue mag goed heet zijn, boven de 200C.
  • De Diamanthaasjes zijn over het algemeen al schoongemaakt. Spoel ze af met koud water en dep ze droog met keuekapapier. Loop de Diamanthaasjes nog even na op achtergebleven vliesjes en losse stukjes vlees en verwijder deze waar nodig
    Diamanthaas
  • Bestrijk de Diamanthaasjes licht met Olijfolie en bestrooi ze licht met zout en peper. Je kunt hier uiteraard variĆ«ren met bijvoorbeeld chili olie en chipotlepoeder. Net wat je lekker vind. Zelf probeer ik de smaakmakers te gebruiken als ondersteuning voor de smaak van het vlees.
  • Grill de Diamanthaasjes ca 2 minuten per zijde, direct boven de kolen zodat ze een mooi bruin korstje krijgen.
  • Leg vervolgens de Diamanthaasjes weg van het vuur en sluit het deksel van de barbecue. Laat ze nu garden tot ze een kerntemperatuur van 55C bereiken.
  • Als de kerntemperatuur bereikt is, haal je de Diamanthaasjesvan de barbecue en verpak je ze in aluminiumfolie. Laat ze 10 minuten rusten zodat de vleessappen de gelegenheid krijgen om zich in het vlees te verdelen.
  • Snijdt de Diamanthaasjes in dunne plakjes, schuin op de draad. De draad loopt over de lengte van het haasje. Door schuin op de draad te snijden krijg je wat langere plakjes, perfect voor bijvoorbeeld een steak sandwich.
    Diamanthaas