Ga terug
Mole Beercan Chicken

Mole Beercan Chicken met Blue Corn Tortilla

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 min
Porties 1 kip

Ingrediënten
  

  • 1 dl Olijfolie
  • 1 dl Bier
  • 3 tl Gemalen Chipotle Gerookte en gedroogde Jalapeno peper
  • 3 tl Gemalen Ancho Gerookte en gedroogde Poblano Peper
  • 2 tl Pimenton Dulce Gerookt zoet paprikapoeder
  • 2 tl Zout
  • 1 tl Oregano
  • 2 tl Sesamolie
  • 3 el Bruine suiker
  • 1 tl Kaneel
  • 3 tl Cacao
  • 2 tl Knoflookpoeder
  • 1 tl Uienpoeder
  • 1 el Tomatenpuree
  • Sap van 1 Limoen
  • Voor de Blue Corn Tortilla's

Instructies
 

Marinade

  • Men voor de marinade alle ingrediënten door elkaar en blijf roeren met een garde tot er geen klontjes meer in het mengsel zitten en de suiker opgelost is. Dit kan even duren. Om de smaken beter in te laten trekken kun je de marinade het best een dag van tevoren klaarmaken en koel bewaren.

De Beercan Chicken

  • Maak de barbecue (met deksel) klaar voor indirect barbecueën (170 to 200C) en zet een lekbak onder de plek waar de kip straks op het rooster komt. Heb je niet genoeg hoogte onder het deksel, laat dan het Grillrooster weg en zorg dat je op het kolenrooster de kolen afschermt door de kolenrekjes te bekleden met aluminiumfolie en rechtop te zetten. Zet dan de kip in een lekbak op het vrije gedeelte van het kolenrooster. Dan past je deksel wel.
  • Prepareer de kip voor de marinade door met een lange smalle lepel (of met je vingers) via de hals van de kip het vel op de borst, rug en dijen zoveel mogelijk los te maken van het vlees.
  • Breng vervolgens met dezelfde lange lepel of een knijpfles ongeveer de helft van de marinade onder de huid aan en masseer deze zo goed mogelijk over de kip: door de kleur van de mole is door de huid heen goed gezien waar je nog niet geweest ben.
  • Zet vervolgens de kip met de onderzijde over het bierblikje en zorg dat de poten en vleugels goed uitstaan. Met een Kwast kun je nu de resterende marinade aanbrengen op de buitenzijde van de kip. Zorg dat je nog een beetje marinade overhoudt, zodat je ongeveer 10 minuten voordat de kip gaar is de buitenkant nog een keer lichtjes kunt bestrijken.
  • Zet de kip echt op in de barbecue met de borstzijde naar het vuur gericht. Houdt de temperatuur van de kip in de gaten. Deze is gaar als het dikste deel van de dijen ca 82C is en de borstfilets ca 76C